Onnea Tauno!

Kirsi Kujanpää, intendentti

Viime sunnuntaina juhlittiin 80-vuotiasta Candomino-kuoron perustajaa ja kunnianjohtaja Tauno Satomaata Olarin kirkossa. Konsertissa esiintyivät Esko Kallion johtaman Candominon lisäksi sopraano Tuuli Lindeberg, urkurit Jaana Ikonen ja Tomi Satomaa sekä pianisti Mirka Rautakoski. Olarin kirkko oli tupaten täynnä yleisöä: Taunon ystäviä, sukulaisia, työtovereita, oppilaita sekä Candominossa laulaneita kuorolaisia. Konsertin juonsi Candominon perustajajäsen Sampo Suihko, joka ylläpiti taitavasti rentoa ja lämmintä tunnelmaa.

img_0999

Candomino esitti illan aikana monia klassikoita historiansa varrelta, muun muassa Juha Vintturin sovittaman kansanlaulun Sinisiä punasia ruusunkukkia. Myös Armas Maasalon Rukous (Tule kanssani, Herra Jeesus) on yksi yleisön kestosuosikeista.

Nykyisistä candominolaisista vain muutama on laulanut kuorossa Taunon aikana, mutta kuorolaisille välittyi konsertin aikana vahva viesti kuoron juurista.

”Tuli tunne siitä, että ollaan osa suurempaa kokonaisuutta ja kuoroperhettä.”

”Oli kiva tunnistaa vanhoja kuorolaisia kirkon penkeistä – ne oli yleisöstä eniten liekeissä!”

”Oli hienoa laulaa, kun tiesi, että yleisö taatusti ymmärsi musiikin päälle ja osasi arvostaa sellaista laatua, johon pyrimme. Se toi samalla kipinää antaa kaikkensa.”

img_1004

Konsertin päätteeksi kuoronjohtaja Esko Kallio siirtyi rivilaulajaksi ja Tauno johti nykyisten ja entisten candominolaisten suurkuoroa: Soi kunniaksi Luojan.

Yleisö oli upea, kannusti esiintyjiä äänekkäin taputuksin ja eli mukana, yhteishenki suorastaan herkisti! Kiitos ja onnea ystävämme TANE!

nayttokuva-2017-01-10-kello-13-11-56

Konsertin videolinkkejä kuoron instagramissa (katselu ei vaadi kirjautumista).

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s